El NIU col·labora amb Decelera, la primera desacceleradora d’start-ups del mó

El NIU col·labora amb Decelera, la primera desacceleradora d’start-ups del mó

Per Andorra Telecom | 31/05/2019 | Notícies
El NIU, la incubadora d’empreses d’Andorra Telecom, col·labora amb la primera desacceleradora d’start-ups del món, Decelera, anteriorment coneguda com a Menorca Millenials. El responsable del NIU, Miquel Gouarré, i l’emprenedor i mentor Alejandro Hevia han estat un dels protagonistes de la jornada d’aquest divendres d’una trobada que aplega a l’illa balear vint empreses emergents seleccionades entre 500 companyies de 77 països diferents.

La xerrada dels representants NIU, davant un auditori composat per una trentena d’emprenedors i inversors, ha girat al voltant de l’ecosistema de la innovació a Andorra. “Andorra és un país que globalment aposta per la innovació- ha destacat Gouarré- i el NiU té un paper determinant en el creixement la consolidació d’aquest ecosistema”.

Un altre dels trets definitoris de la ponència ha estat destacar la importància del factor humà, al voltant del qual gira aquesta edició del Decelera. “La gent és la que fa que les coses passin”, ha destacat Gouarré que també ha volgut fer èmfasi en la seva ponència en que el paper que Andorra Telecom “des del vessant de la responsabilitat social té per promoure el sector TIC al país”.

El programa de desacceleració preveu sotmetre a les start-ups a un projecte de desacceleració, basat a tornar-se a plantejar els seus projectes alliberant els emprenedors de les seves activitats diàries que no els permeten pensar en l’estratègia i validar el seu model de negoci. Els acompanyen en aquest procés 60 líders empresarials, una vintena d’inversors i 10 corporacions.

El responsable del NIU, Miquel Gouarré, s’ha referit a l’oportunitat que representa participar en un fòrum d’aquestes característiques. “No només perquè permet donar a conèixer la incubadora als emprenedors i inversors sinó perque es una oportunitat per presentar les opcions que ofereix el país perquè start-ups o empreses de llarg recorregut vinguin a desenvolupar i provar els seus productes a Andorra.”, ha destacat. Gouarré ha afegit que alhora és un lloc “magnífic” per Andorra Telecom alhora de descobrir cap a on va la innovació i identificar noves oportunitats.