El NIU convoca un nou Demo Day per enllaçar inversors i start-ups innovadores

El NIU convoca un nou Demo Day per enllaçar inversors i start-ups innovadores

Per Andorra Telecom | 02/10/2019 | Notícies
La tercera edició del Demo Day del NIU, un fòrum que posa en contacte projectes innovadors i inversors, ja escalfa motors. L’esdeveniment, que organitza el viver d’empreses d’Andorra Telecom, se celebrarà el dia 21 d’octubre a la sala d’actes de Caldea i s’hi presentaran un total de sis projectes innovadors amb la tecnologia com a fil conductor.

El NiU hi aporta quatre dels seus projectes que “ja estan en una grau de maduresa suficient i prou definits per sortir al mercat a buscar finançament”, tal i com ha apuntat el responsable de la incubadora d’Andorra Telecom, Miquel Gouarré.

Les quatre start-ups presentaran els seus projectes d’àmbits molt diversos: una aplicació que elabora plans d’entrenament a mida, programari de gestió orientada al sector financer i les assegurances, una eina per al sector industrial desenvolupada amb blockchain i una eina de suport a les botigues de les plataformes de venda on-line.

Cal recordar que el NIU compleix una doble faceta. Acompanya els projectes en el seu molment inicial a través del programa d’incubació i dona suport en les fases finals amb l’acceleració. Un dels eixos d’actuació és el suport en la recerca de capital per tirar endavant les start-ups. “El capital és determinant, un factor clau. Sense finançament adequat les idees més brillants es veuen abocades al fracàs”, assenyala Gouarré.

Les altres dues inciatives que acudiran al Demo day són projectes externs que estan en fase de selecció actualment. Des d’un primer moment no s’ha volgut restringir la participació als projectes del NIU sinó que “s’ha apostat la presència d’inversors per poder presentar altres idees interessants i que complementen la nostra oferta”.

El NIU ja ha començat a contactar amb professionals especialitzats en finançament provinents d’entitats bancàries, family office, fons de capital risc i business angels. Els organitzadors, que han destacat la bona acollida de la Jornada, preveuen comptar amb la presència d’una quarantena d’inversors.

El Demo Day també serà una oportunitat per conèixer l’evolució de l’eina de pagament paymeter, una aplicació sorgida del NIU a través del seu impulsor, l’emprenedor David Tiago.